Persoonlijke service
Breed assortiment
Hoge kwaliteit

Buurtfeest organiseren tijdens corona: hier moet je rekening mee houden!

Een feestje organiseren, het mag weer! Hoewel er een einde lijkt te komen aan het corona tijdperk, kan het wat onwennig voelen om weer volledig los te gaan. Dat is ook niet gek nadat we het twee jaar voorzichtig aan hebben moeten doen. Organiseer jij binnenkort een buurtfeest en heb jij nog wat hulp nodig bij de voorbereidingen? Lees dan snel verder!

Met welke risico’s moet je rekening houden?

Ondanks dat we steeds beter beschermd zijn tegen het virus en de varianten milder zijn, kan het organiseren van een buurtfeest nog steeds een besmettingsrisico vormen.

  • Er komen veel mensen samen.
  • Er zijn mogelijk veel personen uit risicogroepen aanwezig (65+).
  • Buurtbewoners staan dicht bij elkaar tijdens het buurtfeest.
  • Er wordt samen gegeten en gedronken, er is (meestal) alcohol aanwezig waardoor mensen wat losser worden.

Dat gezegd hebbende, kan het organiseren van een buurtfeest nog steeds veilig en verantwoord zijn aan de hand van de volgende tips!

Zorg voor ruimte

Niet alle buurtbewoners zullen even comfortabel zijn omtrent een buurtfeest. Waar de ene geen rekening meer houdt met corona, houd de andere liever gewoon nog afstand en dat is helemaal oké. Zorg dan ook dat er genoeg ruimte is, zodat iedereen die wil, voldoende afstand van elkaar kan nemen.

Het is sowieso aan te raden om het buurtfeest in de buitenlucht te organiseren, zodat er voldoende frisse lucht aanwezig is. Het virus blijft namelijk minder lang in de lucht hangen. Is het koud buiten of wordt er regen voorspeld? Regel dan een opblaasbaarcafé of zet buiten heaters neer.

Denk aan hygiëne

Om de kans op besmetting te verkleinen is goede hygiëne cruciaal, dit is niet de leukste bezigheid, maar het is wel nodig. Hier volgen handige hygiëne tips voor het organiseren van een buurtfeest.

  • Ontsmet van te vormen alle voorwerpen
  • Stel desinfectie pompjes ter beschikking
  • Geef personen uit hetzelfde huishouden een eigen schaaltje met nootjes etc.
  • Schenk de drankjes zelf in, of huur hier iemand voor in. Op deze manier worden voorwerpen door minder mensen aangeraakt.

Houd de maatregelen in de gaten wanneer je een buurtfeest gaat organiseren

Het kan natuurlijk zo zijn dat de maatregelen omtrent corona veranderen. Vermeld in ieder geval op deuitnodiging dat buurtbewoners thuis moeten blijven als ze last hebben van klachten. Dat klinkt misschien voor de hand liggend maar, zo herinner je iedereen er nog een keer aan dat het virus serieus genomen moet worden. Buurtbewoners die ondanks de versoepelingen liever niet fysiek aanwezig willen zijn, kunnen het buurtfeest meevieren via videobellen.

Door rekening te houden met deze zaken, kun jij prima een buurtfeest organiseren in tijden van corona. Onze laatste tip voor een geslaagd feest: huur een opblaasbaar café! Hierbij heb je open ramen en zijkanten, wat zorgt voor goede ventilatie, maar het is toch nét een stuk knusser dan een feest in de openlucht of onder een normale partytent. Bekijk de mogelijkheden op onze website.

Assortiment

Contactgegevens

E. info@partytentverhuur-nederland.nl
Opblaasbaar Caféverhuur Nederland is een onderdeel van Partytentverhuur Nederland