4 geweldige ideeën voor het organiseren van een straatfeest

4 geweldige ideeën voor het organiseren van een straatfeest

Tijdens de heerlijke zomerse dagen die eraan komen, kun je een geweldig straatfeest organiseren. Gezellig met de hele buurt bij elkaar komen, zodat jullie kunnen bijkletsen en de kinderen kunnen spelen. Een straatfeest mag niet missen deze zomer. Het begint natuurlijk allemaal bij het organiseren van het feest. Het makkelijkste is om dit met een club buren te hebben. Welke je moet hebben? Natuurlijk de meest enthousiaste buren! Die zullen het idee groots dragen. Organiseer een vergadering voor de vrijwilligers, daar kun je samen brainstormen, een datum prikken en deel de taken uit. De pret is dan al begonnen. Omdat jij je goed voorbereid bent met dit artikel, kun je deze straatfeest ideeën meenemen naar de eerste vergadering.

Bedenk een thema

Een straatfeest organiseren begint wat ons betreft altijd met het bedenken van een thema. De reden daarvoor is heel simpel. Je kunt namelijk alle andere aspecten linken aan het thema: de versiering, activiteit, voedsel. En het leukste: laat de buren ook verkleed gaan in het thema. Denk aan een Mexicaans feest met sombrero’s, een straatpicknick met manden vol lekkers, ga in Jungle stijl of haal de kleren uit de kast van de jaren ‘80.

Geloof ons: met een thema wordt alles leuker.

Vergeet nooit het voedsel!

Het is de tafel waar je ons het meeste zult vinden: de tafel vol met eten. Tijdens een straatfeest moet namelijk ook lekker gegeten en gedronken worden. Er zijn verschillende mogelijkheden die je kunt doen. Is het een feest met een Amerikaans thema? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen iedereen zelf iets meeneemt. Maar je kunt ook catering inhuren en kleine streetfoodtrucks. Natuurlijk wel afhankelijk van het budget dat je hebt.

Entertainment voor de kinderen

De kinderen zijn natuurlijk ook van de partij op het feest. En die wil je lekker bezig houden. Duur hoeft dit niet te zijn: bedenk bijvoorbeeld oud-Hollandse spellen. Kan een van de buren goed schminken? Altijd een succes. Heb je een buurman die graag de clown uithangt? Vraag hem voor deze rol! Daarnaast kun je nog attracties huren zoals een springkussen, of zet ergens een knutseltafel neer.

Versier de straat

Versiering maakt de boel altijd iets gezelliger en verandert jouw straat in de plek waar een echt feest is. Zet een opblaasbaar café neer en gezellige partytenten neer, hang lampjes op aan de schuttingen (met toestemming van de buren), blaas een boel ballonnen op (of gebruik helium!). Heb je mensen in de straat die samen een bandje kunnen beginnen of iemand die een DJ carrière ambieert? Vraag hen voor de muzikale versnapering. Kijk altijd wel of je hier een vergunning voor nodig hebt.

Heb je nog meer ideeën nodig of wil je advies? Je kunt altijd contact met ons opnemen! Wij helpen je graag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe error, please review your email address.

Close

You are now subscribed, thank you!

Close

There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

Close

Your message has been sent. We will get back to you soon!

Close