Buurtfeest organiseren? 3 Tips voor je op een rij

Buurtfeest organiseren? 3 Tips voor je op een rij

Een feest organiseren is niet meer zo vanzelfsprekend sinds het jaar 2020. Het voordeel van een buurtfeest of straatfeest is echter dat deze festiviteit buiten wordt gehouden. Zo kunnen buren toch makkelijker virus-proof feest vieren met elkaar. Een wijkfeest is de ideale manier om elkaar beter te leren kennen en om de contacten te versterken. Jouw buurtfeest wordt nog geslaagder als je gebruik maakt van deze 3 tips.

1. Bereid het buurtfeest goed voor

Een buurtfeest organiseren kan best wat tijd kosten. Begin daarom op tijd met bedenken wat jullie (de organisatoren van de feestcommissie) precies willen. Vraag in de buurt rond wie voor welke inbreng kan zorgen en verdeel de taken: een goede planning en samenwerking zijn essentieel. Stuur alle buurtbewoners een papieren of digitale uitnodiging. Zorg dat er genoeg entertainment is voor jong en oud – in de vorm van activiteiten en speelruimte – en vergeet niet één heel belangrijk onderdeel: het eten. Je kunt een cateringbedrijf inhuren of de buren zelf hapjes laten maken en meebrengen. Samen eten is immers olie voor de vriendschap.

2. Verzorg een locatie voor het buurtfeest

Grote kans dat het buurtfeest in een straat of op een plein wordt gehouden. Een locatie afhuren is dus niet nodig. Wel is het verstandig een overkapping te regelen, zodat het feest ook kan doorgaan als het regent. Denk aan een eenvoudige partytent of een origineel opblaasbaar café, zoals een beachbar of biergarten – wat de buren ongetwijfeld blij zal verrassen. Ook is het van belang dat er genoeg zit- en staplaatsen plus tafels aanwezig zijn. Informeer overigens bij de gemeente of je een vergunning moet aanvragen voor bijvoorbeeld het afzetten van de straat, en ga na of je misschien subsidie kunt krijgen. Op basis hiervan kun je ook berekenen wat de kosten voor het wijkfeest per persoon zullen zijn. 

3. Bepaal het thema van het buurtfeest

Natuurlijk is gezellig samenkomen al leuk, maar een thema maakt het buurtfeest nog net een beetje toffer. In een wijk met veel jonge kinderen zal een oudhollands thema wel aanslaan, met spelletjes als zakdoekje leggen, spijkerpoepen en zaklopen. In een buurt waar de inwoners veel verschillende achtergronden hebben, kan de diversiteit gevierd worden met een multicultureel feest. Doe bijvoorbeeld spelletjes uit Turkije, verzorg Marokkaanse couscous en Indonesische gado gado, en hang Chinese lampionnen op. Laat je creativiteit maar stromen.

Wil jij jouw buurtfeest onvergetelijk maken door een opblaasbaar café neer te zetten? Wij helpen je graag met het vinden van het type dat het best bij jouw feest past. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Subscribe error, please review your email address.

Close

You are now subscribed, thank you!

Close

There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

Close

Your message has been sent. We will get back to you soon!

Close